F.S.Z. TŰZVÉDELEM

Tűzvédelmi szolgáltatások, Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv, tűzvédelmi tanácsadás, oktatás, tűzvédelmi nyilvántartások és eszközök

Tűzvédelmi szolgáltatások

Magánszemélyek, vállalkozások tűzvédelmi helyzetének javítása érdekében tűzvédelmi szolgáltatások elvégzésével állunk rendelkezésére.

Tűzvédelem társasházak részére

Társasházak részére a komplett tűzvédelmi csomagot alakítottuk ki, amely egyrészt tartalmazza a Társasház tűzvédelmi felmérését, valamint a szükséges szabályozások, nyilvántartások elkészítését.

felülvizsgálat

Tűzvédelem kivitelezők részére

Az elmúlt években a kivitelezések támogatására tervezői művezetéseket, helyszíni tanácsadást is vállalunk. Beépített tűzgátló nyílászárók felülvizsgálatát elvégezzük. Biztonsági világítás szabvány szerinti megvilágítás mérését kalibrált mérőeszközzel az érvényes szabvány szerint elkészítjük.

felülvizsgálat

Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv

Az 54/2014 (XII. 5.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat 282. § (1) bekezdése alapján az építmény használatbavételét követő 60 napon belül az építmény tulajdonosának, társasház esetén a társasháznak az építményre vonatkozó Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyvvel (a továbbiakban: TMMK) kell rendelkeznie

 • az 5 szintesnél magasabb lakóépületek
 • az 1000 m2-nél nagyobb közösségi épületek
 • az 1000 m2-nél nagyobb ipari épületek
 • a 3000 m2-nél nagyobb mezőgazdasági épületek
 • a 2000 m2-nél nagyobb tárolási épületek vagy
 • speciális építménynek minősülő közúti alagút, valamint felszín alatti vasút esetében.

A TMMK készítés eredményessége érdekében már a kivitelezés során javasolt a készítéshez szükséges adatok összegyűjtése és a dokumentáció készítése!

Tűzvédelmi szolgáltatás

A tűzvédelmi jogszabályok szigorodásával egyre több helyre szükséges tűzvédelmi szakembert foglalkoztatni, vagy ilyen szolgáltatást igénybe venni. Cégünk mind középfokú, mind felsőfokú képesítést igénylő területeken jogosult szolgáltatni, így nálunk egyszerre teljesülhet a megbízó valamennyi igénye.

Az iparbiztonsági feladatok teljesítéséhez veszélyes ipari védelmi ügyintézői jogosultsággal tudunk közre működni.

Tűzvédelmi szolgáltatások

 • Tűzvédelmi oktatások
 • Tűzvédelmi nyilvántartások elkészítése
 • Tűzvédelmi eszközök, felszerelések meghatározása, kiosztása, beszerzése
 • Biztonsági jelek tervezése, telepítése
tűzoltókészülék

Tűzvédelmi tanácsadás

Tűzvédelmi ügyekben, beruházások, fejlesztések előtt a beruházó érdeke a tűzvédelmi előírásokat előzetes felmérése, elkerülendő a jelentős többletkiadásokat a nem körültekintő döntéssel.

Már a beruházás tervezésekor érdemes tűzvédelmi szakmai közreműködést igénybe vennie. Így egyrészt elkerülheti, hogy a kész tervek, rosszabb esetben az elkezdett kivitelezés során szembesüljön a megvalósításhoz szükséges jelentős többletköltségekkel másrészt a beruházás költségeit jelentősen csökkenthetik a megfelelően optimalizált tűzvédelmi megoldások.

Tapasztalataink alapján néhány hiba, amely megelőzhető lett volna:

 • tűzvédelmi tervezés előtt megrendelték a forgalmazó által javasolt fal és tetőpaneleket, majd a tervezés során szembesültek, hogy a megrendelt szerkezetekből a ház nem volt megépíthető
 • a költségek megtervezése és a banki hitelügyintézést követően derült ki, hogy beépített tűzjelző rendszert is kellett volna tervezni
 • a kiürítési koncepció hiánya miatt jelentős többletkiadást okozott a hő- és füstelvezető rendszer megvalósítása
 • az acél tartószerkezet védelem nélkül is megfelelt volna ha Eurocode tűzteherre ellenőrzik a szerkezetet

Várjuk megkeresésüket, ajánlatkérésüket elérhetőségeink bármelyikén.